Language
Hårda julklappstips

Julklappar Svårt att hitta julklappar?
Bibliotekarierna tipsar om skönlitteratur och fakta för både vuxna och barn. Låt dig inspireras och dela gärna med dig av egna bokupplevelser! Biblioteket bjuder på glögg och pepparkaka. Välkommen! Fri entré. Ingen föranmälan.
Onsdag 2/12 kl 19.15 på Hjärups bibliotek
Torsdag 3/12 kl 17.30 på Staffanstorps bibliotek

Familjelördag med jultema

Familjelördag
Familjelördag på Hjärups bibliotek
Välkommen på familjelördag med jultema den 5 december klockan 10-13! Ta med dig en bok och byt till en annan i vår bokbytarhylla, fynda böcker på vår bokloppis, skapa juldekorationer i vår pysselhörna och fika med glögg och pepparkakor. Fri entré. Välkommen!

Författarkväll med Johanna Stenius

Johanna Stenius Foto: Pernilla SjöholmMissa inte höstens sista författarkväll!
Torsdagen den 10/12 klockan 19.00 föreläser författaren, journalisten och fotografen Johanna Stenius på temat hur det är att vara förälder egentligen. Stenius debuterade med boken Nödrop från lyckobubblan 2014 och skriver bland annat för tidskrifterna Vi föräldrar och Föräldrar och barn. Entré 70 kronor. Läs mer>>

Läs tidskrifter i vår iPad

Testa readly

iPad till utlån
Låna bibliotekets iPad i lånedisken med ditt lånekort, starta appen Readly och välj bland massor av tidskrifter från hela världen! Tjänsten finns i nuläget på Staffanstorps bibliotek. Trevlig läsning!

E-böckerFölj oss på facebook
Följ oss på instagram

Tips!

Barnbibliotekarien Andrea med böckerna Skorstensjul av Mårten Sandén och Ylva Karlssons och Katarina Strömgårds bilderbok Vantarna – en julsaga

Årets adventsbok är den fantastiska Skorstensjul av Mårten Sandén. Läs ett kapitel om dagen fram till julafton om de tre barnen Stella, Mago och Issa som rymt från ett barnhem och råkar ut för äventyr i ett vintrigt Stockholm. De träffar de modiga skorstensbarnen och Miriam i antikaffären. Och vem är egentligen den gamle tiggaren med vitt långt skägg som har tappat minnet? Härligt julig läsning med stämningsfulla illustrationer av Lina Bodén.

Missa inte heller Ylva Karlssons och Katarina Strömgårds bilderbok Vantarna – en julsaga. Henrietta är ett barn som egentligen hör till havsfolket men som av misstag spolats upp på land som liten och nu får leva sitt liv långt från de sina i havet. En vacker saga om längtan och att hitta hem.

Andrea, barnbibliotekarie på Staffanstorps bibliotek