Mina sidor

Mina sidor

På Mina sidor ser du dina lån och reservationer. För att komma till Mina sidor klickar du på Logga in, uppe i högra hörnet på webbplatsen.

När du har loggat in på Mina sidor hittar du tre kategorier: Överblick, Min profil och Skapat av mig. 

 

1. Överblick 

Under överblick hittar du Mina lån, Min lånehistorik och Mina reservationer. 

Mina lån

Här ser du vilka lån som du har just nu. Du kan se när lånen ska lämnas tillbaka eller låna om dem. 

Min lånehistorik

Här ser du vilka lån du har gjort tidigare. För att kunna se din lånehistorik måste du först aktivera den. Aktivering gör du under Min profil. 

Mina reservationer

Här hittar du dina reservationer och vilken plats du har i reservationskön.  Du kan också ta bort reservationer som du inte längre vill ha kvar. Om du exempelvis är bortrest kan du pausa (frysa) dina reservationer. Det gör du under Mina uppgifter.    

Avgifter

Här ser du om du har några avgifter att betala. 

 

2. Min profil 

Under Min profil hittar du Användaruppgifter, Lånekort och pinkod, Förvalt hämtställe och Mina uppgifter. 

Användaruppgifter

Här ser du vilka kontaktuppgifter som biblioteken i Staffanstorp och Hjärup har till dig, till exempel till vilken mejladress som du får meddelanden om reserverade eller försenade böcker. Här kan du själv ändra dina uppgifter om till exempel mejladress eller postadress vid en flytt. 

Lånekort och pinkod

Här hittar du dina olika lånekortsnummer. Ofta har du minst två lånekortsnummer, ett som står på baksidan av ditt lånekort och ett som är ditt personnummer.  

Det är här du kan ändra din pinkod.  

Här kan du också aktivera funktionen som gör att din lånehistorik sparas. Detta gör du genom att klicka i rutan där det står Spara min lånehistorik. Lån som du har gjort innan aktiveringen kommer inte att synas i din lånehistorik. Det är bara du själv som kan se dina tidigare lån. Om du avmarkerar rutan Spara min lånehistorik kommer hela historiken att raderas. 

Förvalt hämtställe

Här väljer du vilket bibliotek som du föredrar att hämta dina böcker på: Staffanstorp eller Hjärup. När du reserverar material kommer det skickas till ditt förvalda bibliotek. 

Mina uppgifter

Här väljer du vilket visningsnamn som du vill använda på webbplatsen. Visningsnamnet syns till exempel när du recenserar en bok. 

 

3. Skapat av mig 

Under Skapat av mig hittar du Minneslista och Mina recensioner. 

Minneslista

Här hittar du material som du har lagt till i din egen, personliga minneslista. När du söker i bibliotekskatalogen och går in på en bok, kan du använda funktionen Lägg till i minneslista. De böcker som du har lagt till i din minneslista hittar du här.  

Mina recensioner

Här ser du vilka böcker som du har recenserat. För att se recensioner klickar du på bokens titel.

Search the catalogue

Language