Författarkvällar våren 2023

Författarkvällar våren 2023

Varmt välkommen till bibliotekens författarkvällar med Anna Axfors, Patrik Svensson, Andreas Cervenka och Lina Wolff

Patrik Svensson, författaren till den hyllade boken Ålevangeliet, besöker Hjärups bibliotek tisdagen den 14 mars. Han kommer att berätta om sin senaste bok Den lodande människan – en bok om människan och havets lockelse och djup. Se fram emot en intressant och faktafylld afton!

Staffanstorps bibliotek bjuder in till författarkväll torsdagen den 23 mars, då författaren och Hjärupsbon Anna Axfors pratar om sin senaste roman En dag i öknen i ett samtal med journalisten & författaren Jenny  Maria Nilsson. Det blir ett samtal om tillvarons olika dimensioner - om att vara förälder, hur man kombinerar litterära ambitioner med vanligt liv och varför man flyttar till Staffanstorps kommun.

Författaren och journalisten Andreas Cervenka kommer till Staffanstorp och berättar om sin bok Girig-Sverige: så blev folkhemmet ett paradis för de superrika. Med ett gediget kunnande och humoristisk ton får man en guidad tur genom ett svindlande ekonomiskt landskap. Författarkvällen äger rum torsdagen den 20 april på Medborgarhuset.

Skånska författaren och översättaren Lina Wolff kommer torsdagen den 27 april till Hjärups bibliotek och talar om sitt författarskap och sin Augustprisnominerade skönlitterära roman Djävulsgreppet. Hon har fått litterära utmärkelser för sin tidigare roman De polyglotta älskarna och översatt flera spanskspråkiga verk.

 

Mer information om vårens författarbesök hittar du under Evenemang här på hemsidan. Vårens tryckta programblad finns att hämta på ditt bibliotek.

Foto på Anna Axfors: Julia Lindemalm

Foto på Patrik Svensson: Emil Malmborg

Foto på Andreas Cervenka: Miriam Preis

Foto på Lina Wolff: Gustav Bergman

 

Sök

Språk