Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English

Månadens boknyheter

2018

Oktober

Hösten har anmält sin närvaro. Snart skiftar skogarna i rött och gult. En utmärkt tid för läsning! Här kommer några nedslag i oktober månads utgivning: Läs månadens boknyheter (pdf)

 

September

September och livet hittar tillbaka till sin vanliga rytm igen. Efter långa lata sommardagar är det kanske dags för en litterär utmaningar med tuggmotstånd? Septembers utgivning erbjuder bland annat nya titlar av några av våra mest lästa författare. Läs månadens boknyheter (pdf)

 

Maj

Maj månad bjuder bland annat på gripande irländsk utvecklingsroman i John Boynes Hjärtats osynliga raseri, mästerligt om kärlek och uppbrott med dagens Sverige som scen i Berhrang Behdjous debutroman Gå med mig och den internationella bästsäljaren Vit krysantemum av Mary Lynn Bracht som handlar om de koreanska kvinnor som tvingades leva som sexslavar under andra världskriget. För er som föredrar spänning finns det såklart alltid något att hitta. Läs månadens boknyheter (pdf)

 

April

På den skönlitterära avdelningen landar bland annat nya romaner av etablerade författare som Lena Andersson och Paul Auster. Den förra med en berättelse om folkhemmet, dess uppgång och fall skildrat genom möbelsnickaren Ragnars livshistoria, den senare med en storslagen roman som ställer frågan: vad är det som avgör vilken riktning livet tar?

Stina Oscarson och Sara Granér har tillsammans skrivit en handbok i att vara medborgare, en inspirationskälla och kunskapsbank i hur man skapar förändring i ett samhälle. Läs månadens boknyheter (pdf)

 

 

Mars

Vilken månad vi har framför oss. Många av favoritförfattarna ger ut nya böcker. Som vanligt många deckare men den här månaden också böcker av författare som är kända för lite  mindre våldsamma historier. Gillar du fakta  så kommer några böcker som kanske kan väcka intresse. Läs månadens boknyheter (pdf)

 

Februari

Äntligen kommer ljuset tillbaka och dagarna blir längre. Men än är det på tok för tidigt att resa sig från soffan och lämna boken åt sitt öde. Nej, sitt kvar och fortsätt läsa. I månadens folder finns lite tips om vilka böcker som är på gång i februari. Läs månadens boknyheter (pdf)