Sök

Sommarboken 2021

Sommarboken för alla 0-100 år. 1 juni till 31 augusti 2020.

Sprid läslust i sommar!

Att läsa är att resa och med en bok är du aldrig ensam. En bok kan läsas både tyst och högt, själv eller tillsammans med andra. Läser vi så att det syns smittar det – och läslust är en smitta vi vill ha! Ge oss därför dina bästa lästips från sommaren, så förmedlar vi dem vidare. Observera att forskning visar att barn är extra mottagliga för denna läslust.

Hur? Skriv om tre böcker du läst under sommaren i foldern Sommarboken (pdf). Sommarbokenfoldern finns även att hämta på biblioteket. De minsta barnen kan rita om böckerna de har lyssnat till. 

Hämta Sommarbokenfolder och kick-off-påse:

Alla barn och vuxna är välkomna att hämta en kick-off-påse och Sommarboken-folder på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup. Påsaran finns så långt lagret räcker.

När? Sommarboken pågår mellan den 1 juni och 31 augusti. Lämna in Sommarbokenfoldern på ditt bibliotek eller mejla in det senast den 31 augusti. Storläsaren kan lämna in två foldrar.

Varför? Du får en egen bok och vi får dina boktips.

Behöver du läspepp? För inspiration och läsglädje följ oss på Instagram, Facebook och YouTube. Där vankas det läslust för både stora och små hela sommaren.  

Trevlig lässommar!

 

Personalen på Staffanstorps och Hjärups bibliotek tipsar om sommarläsning:

Lästips 0-6 år

Lästips 6-9 år

Lästips 9-12 år

Lästips unga

Lästips vuxna

 

 

Språk

sv-se

Logga in

Text i sökportlet