Hoppa till innehåll

Omlån
Ny låntagare
Sökhjälp

Språk Språk
svenska svenska English English
Ändrade öppettider Ändrade öppettider

Hjärups bibliotek har ändrade öppettider från och med 1 januari 2019. 

Bemannat öppethållande: Måndag 10-19, tisdag 15-19, onsdag 10-15, torsdag 10-19, fredag 10-15, lördag 10-13.

Meröppet: 06-22 alla dagar

Meröppet bibliotek Meröppet bibliotek

Registrera dig som meröppetlåntagare (för dig över 18 år) på Hjärups bibliotek. Det obemannade biblioteksrummet blir då tillgängligt för dig mellan klockan 06-22 alla årets dagar! Läs mer

Hantering av personuppgifter Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 blev den nya dataskyddsförordningen (GDPR) svensk lag. Lagen reglerar hur företag och organisationer får behandla personuppgifter. Den nya dataskyddsförordningen ersätter personuppgiftslagen (PuL). För mer information om hur vi hanterar dina uppgifter, se Biblioteken i Staffantorps kommuns personuppgiftspolicy.

E-böcker E-böcker

Du behöver ditt lånekortsnummer och pinkod för att låna e-böcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna högst 1 e-bok per vecka. Biblioteken i Staffanstorps kommun har ett kostnadstak per kvartal för utlån av e-böcker. När maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker förrän nästa kvartal startar. 

Vill du låna e-ljudböcker kan du använda appen Biblio som finns både för iOS och Android. Appen hämtas gratis där appar finns.

E-böcker har 28 dagars lånetid och det finns en begränsning på 1 lån per vecka och låntagare.


Mitt tips! Mitt tips!

Alina med boken Odinsbarn av Siri Pettersen

Odinsbarn av Siri Pettersen (del 1 i trilogin Korpringarna)

En bok skriven för ungdomar men som även äldre kan njuta av. Boken fångar snabbt in en med ett fint språk som får en att vilja läsa mer.

Boken följer Hirka, en ung kvinna med ett stort ärr på ryggen istället för en svans. Vid första glans kan hon verka som en normal tonårstjej, men i en värld där normen är att ha krafter och svans passar hon inte in. Världen vi förs in i är full av magi, magiskt folk som kan använda sig av den och Hirka, ett odinsbarn. Odinsbarn sägs vara svanslösa rötabärande odjur från en annan värld.

Som ett fan av nordisk mytologi och fantasyböcker hade jag höga förväntningar när jag fick denna bok i julklapp och jag blev definitivt inte besviken. Hirka är en stark och modig kvinnlig karaktär, en perfekt rollmodell för unga kvinnor som mig själv. Hon passar inte in och vet inte riktigt vem hon är, något många tonårstjejer kan relatera till. Jag älskar denna boken och kan lätt säga att det är min favoritbok, och gillar du fantasy och nordisk mytologi kan det säkert bli en av dina nya favoriter.

/ Alina, prao på Staffanstorps bibliotek

Sök upp Odinsbarn i bibliotekskatalogen