Hoppa till innehåll

Omlån
Ny låntagare
Sökhjälp

Språk Språk
svenska svenska English English
Ändrade öppettider Ändrade öppettider

Hjärups bibliotek har ändrade öppettider från och med 1 januari 2019. 

Bemannat öppethållande: Måndag 10-19, tisdag 15-19, onsdag 10-15, torsdag 10-19, fredag 10-15, lördag 10-13.

Meröppet: 06-22 alla dagar

Meröppet bibliotek Meröppet bibliotek

Registrera dig som meröppetlåntagare (för dig över 18 år) på Hjärups bibliotek. Det obemannade biblioteksrummet blir då tillgängligt för dig mellan klockan 06-22 alla årets dagar! Läs mer

Hantering av personuppgifter Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 blev den nya dataskyddsförordningen (GDPR) svensk lag. Lagen reglerar hur företag och organisationer får behandla personuppgifter. Den nya dataskyddsförordningen ersätter personuppgiftslagen (PuL). För mer information om hur vi hanterar dina uppgifter, se Biblioteken i Staffantorps kommuns personuppgiftspolicy.

E-böcker E-böcker

Du behöver ditt lånekortsnummer och pinkod för att låna e-böcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna högst 1 e-bok per vecka. Biblioteken i Staffanstorps kommun har ett kostnadstak per kvartal för utlån av e-böcker. När maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker förrän nästa kvartal startar. 

Vill du låna e-ljudböcker kan du använda appen Biblio som finns både för iOS och Android. Appen hämtas gratis där appar finns.

E-böcker har 28 dagars lånetid och det finns en begränsning på 1 lån per vecka och låntagare.


Mitt tips! Mitt tips!

Isabel med boken The Fault in Our Stars av John Green

The Fault in Our Stars av John Green

I denna fantastiska bok får man följa med sjuttonåriga Hazel Grace under en tuff period i hennes liv. Hon har sedan tre år tillbaka en obotlig cancerdiagnos. Hennes mamma tycker att hon ska umgås med andra än bara hennes familj, därför anmäler hon Hazel till en stödgrupp för barn med cancer. På ett av mötena träffar hon August Waters som precis blivit friskförklarad från sin cancer. Han ser Hazel som en person och inte som en sjukdom.

Boken är så bra skriven att det kändes som om jag var en del av den. Det är en hoppfull, trovärdig och tung bok att läsa. / Isabel, prao på Staffanstorps bibliotek

Sök upp boken i bibliotekskatalogen