Språk

sv-se

Ett tårdrypande föredrag om lök och andra grönsaker på Hjärups bibliotek

Lars Mogren, lärare och forskare vid SLU i Alnarp, forskar om odlingsmetodens betydelse för kvaliten hos frilandsodlade grönsaker och föreläser om lök och grönsaker.

Torsdag den 13 februari kl 18.00 på Hjärups bibliotek.
Fri entré | Förboka din plats från den 20 januari 
Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun och Sveriges Lantbruksuniversitet.

Författarkväll med Lena Einhorn

Lena Einhorn kommer till Staffanstorp och berättar om sin bok Geniet från Breslau. Denna dokumentärroman är en berättelse om den dramatiska kärlekshistorien mellan kemisterna Fritz Haber och Clara Immerwahr, och den turbulenta tid de levde i, den tid som ledde fram till första världskriget. Boken nominerades till Sveriges Radios romanpris 2019 och i maj tilldelades Lena Einhorn 2019 års Delblancpris.

Torsdag den 27 februari kl. 19.00. OBS plats: Medborgarhuset, Blekingevägen 1, Staffanstorp.
Entré: 70 kr | Biljettsläpp: 8 februari på Staffanstorps bibliotek | Tel bokning: 046-251265

Gosedjursövernattning på Staffanstorps bibliotek

Bibliotekets populära gosedjursövernattning är tillbaka. Har du en nalle som vill vara med på äventyr? Vi samlas på barnavdelningen, läser en saga och säger god natt till gosedjuren som sedan får stanna kvar på biblioteket. När du hämtar ditt gosedjur under fredagen får du veta vad det varit med om under natten.

Torsdag den 13 februari kl. 15.00 på Staffanstorps bibliotek

Fri entré | Ingen föranmälan | Alla åldrar

E-böcker

Biblioteken i Staffanstorps kommun har ett kostnadstak per kvartal för utlån av e-böcker. När maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker förrän nästa kvartal startar. Kvartalen löper från januari till och med mars, april till och med juni, juli till och med september och oktober till och med december.

E-böcker har 28 dagars lånetid och det finns en begränsning på 1 lån per vecka och låntagare.


Projektmedel

Under åren 2018-2020 fördelar Statens Kulturråd bidraget stärkta bibliotek på regeringens uppdrag, med syftet att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. Biblioteken i Staffanstorps kommun har tidigare fått medel för att skapa ett sagorum i barnavdelningen på Staffanstorps bibliotek, samt för att för att genomföra en satsning på ungdomsverksamheten, med fokus på delaktighet.

Sommaren 2019 fick vi medel för att öka tillgängligheten och jobba med tilltalet i bibliotekens lokaler. Det är ett omfattande arbete som kommer att löpa över tre år. Vi kommer att luta oss mot expertis på området, men också mot resultaten från den brukarundersökning som genomfördes på Staffanstorps bibliotek under höst/vinter 2018. Följ oss gärna på resan mot större tillgänglighet. Biblioteken tillhör er – er åsikt är viktig!