Språk

sv-se

Biblioteken är stängda pga ökat smittläge

 

Staffanstorps och Hjärups bibliotek har stängt för att minska risken för smittspridning av Corona/Covid-19. Beslutet är förlängt och gäller nu till och med den 15 februari 2021. Belutet kan komma att förlängas eller hävas om smittläget kräver det.

Mer information finns att läsa på Staffanstorps kommuns webbplats.

Informationen är uppdaterad den 11 januari 2021.

Biblioteksservice när biblioteket är stängt

Låna böcker

Vi erbjuder avhämtning, s.k. Take Away av böcker och andra biblioteksmedier utanför biblioteket. Ring eller maila oss för att boka in en tid för avhämtning.

Lämna tillbaka böcker

Vid återlämning finns det en röd återlämninglåda utanför respektive bibliotek att lämna böcker på. Läs mer om vår take away-service  

Fjärrlån ska lämnas på utsatt datum. Kontakta biblioteket för omlån.

Läsa dagstidningar

När vädret tillåter finns dagens dagstidningar i en vit box utanför entrén till Staffanstorps bibliotek. På Hjärups bibliotek hittar du dagstidningarna i ett ställ som står utanför nödutgången. Dagstidningarna ställs ut under våra utlämningstider.

 

Kontaktuppgifter för att ringa eller maila biblioteken
Staffanstorps bibliotek
E-post: biblioteket@staffanstorp.se
Telefon: 046- 251265

Hjärups bibliotek
E-post: hjarups.bibliotek@staffanstorp.se
Telefon: 046-251594

Vinterboken 2020

Vinterboken är tillbaka och i år kan alla vara med. Vinterboken börjar den 15 december och varar tills vi öppnar igen. Låna och läs två böcker från biblioteket. Hämta en folder på biblioteket (eller ladda ner den i pdf här) och skriv om dina böcker. Lämna in foldern på biblioteket efter att vi öppnat igen och få en bokgåva från biblioteket. Barn som inte läser själv kan också vara med. Högläs två böcker för barnet, barnet ritar en teckning vardera om böckerna i foldern eller på ritpapper och lämnar in till biblioteket - och får en bok.

Läs mer om Vinterboken här.

Använda datorer på biblioteket

Under tiden biblioteken är stängda är det svårt att få möjlighet att använda datorerna till viktiga ärende. Därför upprättar vi nu en ny tjänst för dig som behöver utnyttja bibliotekets datorer. Boka en tid för att använda en dator i 20 minuter, max en person i taget, på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup. 

Boka tid i Staffanstorp hos Medborgarkontoret från och med måndag 16 november. 
Bokningstid 9-16.
E-post: medborgarkontoret@staffanstorp.se
Telefon: 046-251110

Boka tid i Hjärup
E-post: hjarups.biblioteket@staffanstorp.se
Telefon: 046-251594