Hoppa till innehållSpråk Språk
svenska svenska English English
Kulturlyftet Kulturlyftet

Staffanstorps bibliotek flyttar in i rådhuset

  • Staffanstorps bibliotek har öppet till och med lördag 2 december.
  • Måndag 4 december till torsdag 21 december (vecka 49, 50, 51) erbjuder vi en mycket begränsad service i bibliotekets hörsal. Se öppettiderna här
  • Vi hoppas att kunna öppna det nya biblioteket i rådhuset måndag 8 januari 2018.
  • Redan i november har vi extra lång lånetid på alla fyraveckorslån på Staffanstorps bibliotek. Hjälp oss gärna att låna hem mängder av böcker!

Datumen kan ändras. Vi ber dig ha överseende med detta och med att vår service är mycket begränsad under flyttperioden. Vi uppdaterar löpande med mer information här på vår webbplats.

Boktips för barn Boktips för barn
Flicka som håller i en bok framför en bokhylla

Barnbibliotekariernas boktips
Andrea och Evelina, barnbibliotekarier på Staffanstorps bibliotek, har samlat sina bästa lästips för åldrarna 6-12 i två foldrar. Hämta dem på biblioteket eller läs dem här (pdf):
Boktips 6-9 år
Boktips 9-12 år 

Språkcafé - träna svenska Språkcafé - träna svenska

Språkcafé

På språkcaféet tränar vi på att prata svenska tillsammans. Det är gratis att vara med och biblioteket bjudre på fika. Vi träffas på torsdagar klockan 16.30 på Staffanstorps bibliotek.
Welcome to the Language Café at Staffanstorp Public Library. From 16.30 every Thursday we practice speaking Swedish while having coffee together. The Language Café is free of charge. Läs mer>>  
Arr: Biblioteket i samarbete med Rädda barnen

E-böcker E-böcker

E-böcker

Problem med nedladdning av e-böcker
Uppdateringen av Apples IOS (10.3.1) kan orsaka problem för lån av digitala böcker. 

 

E-böcker


Sociala medier

Mitt tips! Mitt tips!

Andrea med boken Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg

Det här är en fantastiskt fin bok som är inspirerad av konstnären Berta Hanssons barndom och uppväxt. Hon växer upp i ett kärvt jordbrukssamhälle där konstnärsdrömmar inte tas på allvar, och den enda som förstår henne är mamman som är svårt sjuk i tbc. Vad ska man göra när det känns omöjligt att leva upp till de krav som ställs på en?

Sara Lundbergs otroligt vackra illustrationer dominerar den här boken som är svår att åldersbestämma. Den kan passa såväl 10-åringen som 45-åringen som vill gripas av en vacker historia om längtan, sorg och fantasins kraft. 

/Andrea, Staffanstorps bibliotek