Språk

sv-se

Biblioteken åter öppna

Från och med den 22 juni är båda biblioteken i Staffanstorps kommun åter öppna efter att ha haft stängt under mars-juni för att förhindra smittospridningen av Covid-19.

Under sommaren kommer vi att åter ha öppet på båda biblioteken men med begränsade öppettider och med restriktioner i lokalerna. Iaktta våra förhållningsregler i bibliotekslokalerna:

  • Håll avstånd inne i lokalen, minst 1,5 meter.
  • Om du är sjuk eller har minsta symptom, gå inte in i lokalen.
  • Tvätta händerna med varmt vatten och tvål, eller med handdesinfektion.
  • Utför ditt ärende så snabbt som möjligt.
  • Datorerna får användas i max 20 min/dygn.
  • Tack för att ni respekterar gällande råd och regler. 

Sommarboken 2020 och lästips för alla åldrar

Sommarboken 2020 - LÄS TRE, FÅ EN

Under juni, juli och augusti pågår Sommarboken för barn, unga och vuxna. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med! Följ oss i sociala medier för livesändningar, hälsningar från författare och mycket mer.

Se personalens lästips för sommarläsningen:

Lästips 0-6 år

Lästips 6-9 år

Lästips 9-12 år

Lästips unga

Lästips vuxna

Vill du ha fler lästips? Vi skyltar med nyheter från barn-, ungdoms- och vuxenavdelningen i våra fönster, så ta en titt nästa gång du kommer förbi Staffanstorps och Hjärups bibliotek! Behöver du hjälp att hitta något att läsa kan du alltid ringa eller mejla oss, så hjälper vi dig.

Se även:

Månadens boknyheter

Boktips till Världsbokdagen 2020 (pdf-fil)

Nyhetslistor

Låna strömmande film med Cineasterna

Tjänsten Cineasterna är gratis för dig som har lånekort på Staffanstorps och Hjärups bibliotek.

Gör så här:
1. Surfa till cineasterna.se och välj Staffanstorps bibliotek i menyn.

2. Välj en film som du vill se, fyll i ditt lånekortsnummer och din pinkod, klicka därefter på "Titta på filmen”. Nu kan du titta på filmen i din dator eller mobila enhet, filmen är tillgänglig i 48 timmar.

Du kan låna en film i veckan. Väljer du att skapa ett användarkonto får du tillgång till fler funktioner, till exempel möjlighet att favoritmarkera filmer. 

Med Cineasterna Chromecast App kan du som är iOS-användare se filmer på en Chromecast. Ladda ner appen på AppStore för att komma igång. Om du använder en Android räcker det med att du använder webbläsaren Chrome. Har du en AppleTV? Då behöver du ingen App, klicka bara på Airplay-symbolen på din Mac, iPhone eller iPad.

Låna e-böcker med appen Biblio

Nu kan du låna och läsa alla e-böcker i appen Biblio, både ljud- och textböcker. Se till att du har uppdaterat till den senaste versionen. Upplever du problem med Biblio kan du prova att ta bort appen och ladda ner den på nytt.

E-böcker har 28 dagars lånetid och det finns en begränsning på 1 lån per vecka och låntagare.


Filmtips

Bild på filmomslagen i Jordbrosvten på cineasterna.se

Jordbrosviten

Reiner Hartlebs mäktiga dokumentärsvit följer barnen i klass 1D i stockholmsförorten Jordbro, under drygt fyrtio år från skolstarten 1972, och långt in i vuxenlivet. Under den epok då det moderna Sverige byggs och så småningom övergår i en globaliserad samtid, skildras jordbrobarnen nära och lyhört i ett dokumentärprojekt som saknar motstycke i svensk filmhistoria. Se filmerna gratis på cineasterna.se