Logga in

Sök

Språk

Fjärrlånebeställning

Fjärrlån 

Böcker som inte finns hos oss kan vi låna in från annat bibliotek som fjärrlån. Vi kan också köpa in boken om det är en nyare bok. Lämna gärna inköpsförslag om det är något du tycker saknas. Om du vill låna kurslitteratur ska du i första hand vända dig till ditt universitets- eller högskolebibliotek.

För att beställa fjärrlån behöver du ha ett bibliotekskort. Beställningen kan göras via e-post till ditt bibliotek eller via formuläret nedan (du behöver vara inloggad på vår webbplats).

Mer om fjärrlån:

  • Fjärrlån från svenska bibliotek kostar 10 kronor per bok och det är det utlånande biblioteket som styr lånetiden. Det innebär att lånetiden kan bli kortare än fyra veckor. I vissa fall går det att förlänga lånetiden. Kontakta oss några dagar innan lånetiden går ut om du vill förlänga ditt fjärrlån. Du får betala avgiften även om du inte hämtar din beställning.

  • Om boken finns på något av biblioteken i kommunen kan den inte fjärrlånas från andra bibliotek. Om den är utlånad får du istället köa för de exemplar vi har.
  • Förseningsavgift 2 kr/dag på fjärrlånat material.

Fjärrlåneansökan

Skriv i meddelanderutan om du vill hämta boken i Staffanstorp eller Hjärup

Text i sökportlet