Sök

Språk

sv-se

Vuxenprogram hösten 2013

Författarkvällar våren 2020


Bild: Lena Einhorn. Foto Agneta Åkesson

Författarkväll med Lena Einhorn
Torsdag 27 februari kl. 19.00

Obs! Medborgarhuset, Blekingevägen 1, Staffanstorp

Entré 70 kr | Biljettsläpp 8 februari på Staffanstorps bibliotek
Tel. bokning: 046-251265

Lena Einhorn kommer att berätta om in bok Geniet från Breslau. Dokumentärromanen Geniet från Breslau är en berättelse om den dramatiska kärlekshistorien mellan kemisterna Fritz Haber och Clara Immerwahr, och den turbulenta tid de levde i, den tid som ledde fram till första världskriget. Boken nominerades till Sveriges Radios romanpris 2019 och i maj 2019 tilldelades Lena Einhorn 2019 års Delblancpris. 

Arr. Biblioteken i Staffanstorps kommun 

 

Med tåg genom Europa
Torsdag 12 mars kl. 19.15 på Hjärups bibliotek

Entré 70 kr | Biljettsläpp 10 februari på Hjärups bibliotek
Tel bokning 046-251594

Fler och fler väljer tåget före flyget, oavsett om det handlar om en långhelg i storstaden, en familjesemester till solen över sommaren eller en jobbresa. Bara första halvåret 2018 såldes det 30 procent fler interrailkort i Sverige jämfört med året innan. Och det finns många goda skäl att åka tåg: klimatet naturligtvis, men också det lugnare tempot och möjligheten att faktiskt se och upptäcka inte bara resmålet utan också resvägen. Föredrag med Anna Thorbjörnsson, en av författarna bakom boken Med tåg genom Europa. Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén som skrivit boken är professionella resejournalister och författare. Tillsammans har de gjort hundratals resereportage runtom i världen och skrivit sju reseguideböcker.

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun och Hjärups Byalag

 

Poesiafton
Torsdag 26 mars kl 19.15 på Hjärups bibliotek

Fri entré | Förboka din plats från 24 februari
Tel bokning 046-251594

Lokala poeter Tommy Olofsson (Hjärup) och Åsa Maria Kraft (Lund) läser ur sina egna verk. Duon Krokrot spelar folkmusik från hela världen. Öppen scen – du är välkommen upp på scen om du vill och läsa eget material eller från annan poet. Ta med din egen picknick till Hjärups poesiafton.

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun och Hjärups Byalag

 

Författarkväll med Patrik Svensson
Torsdag 31 mars kl. 19.00

Obs! Medborgarhuset, Blekingevägen 1, Staffanstorp

Entré 70 kr | Biljettsläpp 14 mars på Staffanstorps bibliotek
Tel bokning 046-251265

Hur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa? Ålevangeliet är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i långt och mycket fortfarande en gåta. Men Ålevangeliet är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden. Patrik Svensson vann Augustpriset 2019 i kategorin årets fackbok.

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun

 

Författarkväll med Mattias Edvardsson
Torsdag 23 april kl. 19.00 på Staffanstorps bibliotek

Entré 70 kr | Biljettsläpp 4 april
Tel bokning 046-251265

Mattias Edvardsson berättar om sitt författarskap och sina senaste romaner som utspelar sig i Lund. En helt vanlig familj som släpptes 2018 har blivit en internationell succé och Mattias Edvardsson berättar om hur vägen dit har sett ut. 

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun

 

Bra att veta om författarkvällarna

  • Biljetter säljes under bibliotekets öppettider på angivet datum
  • Köpta biljetter återlöses ej
  • Bokade biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget
  • Ingen paus under föredraget

 

Logga in

Text i sökportlet