Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English

Bokcirkelkassar till utlån
Är du medlem i en bokcirkel eller vill du starta en ny? Oavsett om ni brukar träffas på biblioteket eller någon annanstans så är ni välkomna att låna våra bokcirkelkassar som innehåller flera exemplar av samma titel i pocket.

Kassarna kan lånas på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup tillsammans med information om författaren och verket samt uppslag till diskussionsämen i gruppen. Se alla bokcirkelkassar här

 

Läsecirklar på Staffanstorps bibliotek

På Staffanstorps bibliotek finns två läsecirklar som har varit igång i flera år. Det finns en cirkel på dagtid och en cirkel på kvällstid. De drivs av cirkeldeltagarna själva. Är du intresserad av att vara med i någon av dessa cirklar så kan biblioteket förmedla kontakten.

En annan form av läsecirkel är vår Bokfika. Några gånger varje termin träffas vi för att prata och tipsa om böcker vi läst. Se datum och tid i vårt programblad.

Kontaktperson på Staffanstorps bibliotek:
Birgitta Henriksson, bibliotekarie
Tel. 046-25 12 61
 
 
Bokcirkel på Hjärups bibliotek

Hjärups byalags cirkelvänner träffas regelbundet under hela året på Hjärups bibliotek.

Ta kontakt med Ingegerd Höglund (kontaktuppgifter på Hjärups byalags webbplats) om du är intresserad av att vara med i bokcirkeln.


 

Länktips till bokcirkelintresserade
Nedan ett antal länkar om bokcirklar dels med tips om hur man gör, men också länkar till bokcirklar du kan delta i via nätet:
Bokcirkel - hur gör man? Tips till bokcirkeln från Gävle bibliotek

Bokcirklar.se - bokcirklar på webben
Sveriges radio - Lundströms Bokradio