Hoppa till innehåll
Gå till Gå till

Nya ljudböcker
Språk Språk
svenska svenska English English

Lyssna på böcker!

 

Ljudböcker
Om du vill lyssna på en bok har biblioteken i Staffanstorp och Hjärup ljudböcker (böcker inlästa på CD- eller mp3-skiva). Ljudböckerna har samma lånetid som vanliga böcker. Ljudböcker får alla låna.

Talböcker - för dig som har svårt för att läsa tryckt text
Alla som har svårt att läsa tryckt text har möjlighet att låna talböcker. Böckerna är inlästa på CD-ROM-skivor och kallas för DAISY-talböcker.

Talboksspelare
Det behövs en spelare som kan läsa mp3-format eller ett läsprogram till dator för att kunna läsa DAISY-talböcker. Daisy-talböcker kan också läsas av cd-spelare med mp3-funktion och de flesta dvd-spelare. Talboksspelare är ett hjälpmedel och förskrivs från landstingen, men man kan också låna en talboksspelare på biblioteken.

Nedladdning av talböcker
Om du inte hittar den bok du vill lyssna på i Staffanstorp eller Hjärup kan vi ladda ner talböcker efter ditt önskemål via Legimus.se som är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) mediawebb. Vi kan även låna in talböcker från andra bibliotek.


Egen nedladdning av talböcker
Egen nedladdning är en tjänst där du som talbokslåntagare själv laddar ner talböcker till din dator från Legimus (MTMs mediawebb). Det är också möjligt att läsa talböcker i din smartphone eller surfplatta med hjälp av appen Legimus, som är gratis att ladda ner från Appstore och Google Play. Läs mer om appar för talböcker på Legimus.se.

Vi på biblioteket hjälper dig att skaffa en personlig inloggning till Legimus. Du registrerar dig på ditt eget bibliotek och får inloggningsuppgifter skickade via e-post. Om du är under 18 år behöver du ha din målsman med dig när du ska registrera dig första gången.

Med dina inloggningsuppgifter kan du sedan logga in på Legimus eller via din smartphone och surfplatta. Har du problem med att ladda ner själv hör av dig till något av biblioteken i Staffanstorp och Hjärup så hjälper vi dig.

För att få veta mer, se länklistan här till höger.

Nya ljudböcker
183461
185760
168734