Logga in

Sök

Språk

Taggar/nyckelord

Taggar/Nyckelord

Du kan lägga valfria nyckelord, så kallade taggar, på valda titlar. Böcker i katalogen beskrivs med bland annat titel, författarnamn, språk och medietyp. All denna information kanske inte hjälper dig att hitta just de romaner, noveller eller fackböcker som intresserar dig. Du kan använda dig av nyckelord för att göra det enklare att hitta det som intresserar dig i utbudet av böcker, filmer, ljudböcker, musik och andra typer av media.

Taggar/nyckelord kan skapas och återanvändas av alla som registrerat ett användarnamn. Det innebär att taggar som du själv har hittat på kan användas av andra. Därmed kan till exempel samlingen med taggen/nyckelordet Historisk roman växa sig stor efter att andra återanvänt ditt nyckelord. Detta syns i taggmolnet på startsidan. På detta sätt kan en titel länkas till många fler som kan intressera dig.

Korta taggar/nyckelord är oftast bättre än långa. De är lättare att komma ihåg och fungerar bättre i taggmolnen. Var noga när du väljer taggar/nyckelord, det ska helst förstås av alla användare, inte bara av dig. Använd inte oanständiga ord.

 1 Logga in med ditt användarnamn.
 2 Sök fram en titel som du vill tagga.
 3 Klicka på titeln för att komma till titelinformationen.
 4 Leta rätt på fältet "Tagga" till höger.
 5 Klicka på Lägg till, skriv in nyckelordet och klicka på Spara

Mina taggar

Nyheter

Text i sökportlet