Logga in

Sök

Språk

sv-se

Sökalternativ

Liknande titlar

,Stigande ,Fallande

Katalogpost

212474
Stormän och strider [Elektronisk resurs].
Stormän och strider [Elektronisk resurs].
Av: Blom, K. Arne, 1946-
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Hylla: Kda/DR
Medietyp: E-bok
Kategori: Facklitteratur
Anmärkning:
E-bok.
Gallras
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Stormän och strider handlar om livet på medeltiden i Skåne, Halland och Blekinge. Hur växte kungamakten fram? Hur var vardagslivet för människorna i samhällets toppskikt? Vilka maktkamper pågick mellan kyrkan och de världsliga männen? Vilka konflikter fanns inom landet, vilka vapen användes? Och slutligen, hur växte landets administration fram?Samtliga dessa frågor besvaras och därmed utgör boken en oumbärlig källa för den som vill fördjupa sina kunskaper om den politiska historien och konflikterna i dess kölvatten i Skåne under medeltiden.K (Karl) Arne Blom föddes den 22 januari 1946 och uppväxt i Nässjö i Småland. Han är en svensk författare, översättare och ledamot i Skånska Deckarsällskapet och Svenska Deckarakademin.Blom är mest känd för sina deckare men har även skrivit ett flertal böcker om skånsk och särskilt lundensisk historia. [Elib].

Recensioner

Tipsa

Tipsa
För att kunna tipsa måste du först logga in. Klicka sedan på den grå "tipsa"-knappen, fyll i uppgifterna och klicka på "skicka". Personen som blivit tipsad får då ett mail med en länk till just det du tipsat om.

 

Betygsätt

Du kan betygsätta titlar genom att ge dem allt mellan en eller tio stjärnor. Klicka på stjärnorna för att aktivera ditt betyg. För att ta bort ett betyg, gå in under mina sidor/mina betyg, markera i rutan och ta bort. Du måste vara inloggad för att betygsätta.

Text i sökportlet