Logga in

Sök

Språk

sv-se

Sökalternativ

Ämne

Liknande titlar

Katalogpost

216121
Jakob Ärlig [Elektronisk resurs].
Omslagsbild
Av: Marryat, Frederick, 1792-1848.
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Hylla: He/DR
Medietyp: E-bok
Genre: Romaner.
Kategori: Skönlitteratur
Anmärkning:
E-bok.
Originaltitel: Jacob Faithful
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
En bortglömd men hyllad författare, samtida med Charles Dickens och viktig inspirationskälla till Mark Twain, Joseph Conrad och Ernst Hemingway! I en lastpråm på floden Themsen föds Jacob Ärlig. Ombord på pråmen bor han tillsammans med sin mor och far - någon annan besättning finns inte. Men med tiden blir hans föräldrar alltmer frånvarande och vänder sig till spriten. När Jacob är elva år förolyckas de båda två inom loppet av bara några dagar. Kort därefter sätter han för första gången sin fot på fast mark. Det blir herr Drummond, ägaren till lastpråmen, som förbarmar sig över Jacob. Och istället för att helt lämna livet på floden får han möjligheten att arbeta som lärling. Det blir startskottet på en resa som till slut för honom till den kungliga flottan.Frederick Marryat (1792-1848) var en brittisk sjöofficer och författare från London. I den brittiska flottan deltog han i strider mot både USA och Napoleon. När karriären inom flottan tog slut började han skriva romaner och hans berättelser utspelar sig ofta på sjön. [Elib].

Recensioner

Tipsa

Tipsa
För att kunna tipsa måste du först logga in. Klicka sedan på den grå "tipsa"-knappen, fyll i uppgifterna och klicka på "skicka". Personen som blivit tipsad får då ett mail med en länk till just det du tipsat om.

 

Betygsätt

Du kan betygsätta titlar genom att ge dem allt mellan en eller tio stjärnor. Klicka på stjärnorna för att aktivera ditt betyg. För att ta bort ett betyg, gå in under mina sidor/mina betyg, markera i rutan och ta bort. Du måste vara inloggad för att betygsätta.

Text i sökportlet