Sök

Sommarboken

Sommarboken för alla 0-100 år. 1 juni till 31 augusti 2020.

Sprid läslust i sommar!

Att läsa är att resa och med en bok är du aldrig ensam. En bok kan läsas både tyst och högt, själv eller tillsammans med andra. Läser vi så att det syns smittar det – och läslust är en smitta vi vill ha! Ge oss därför dina bästa lästips från sommaren, så förmedlar vi dem vidare. Observera att forskning visar att barn är extra mottagliga för denna läslust.

Hur? Skriv om tre böcker du läst under sommaren i häftet Sommarboken (pdf). Fyll i häftet digitalt eller skriv ut det och fyll i för hand. För de minsta barnen finns häftet Lilla sommarboken (pdf) där barnen kan rita om böckerna de har lyssnat till. Mejla in häftet till biblioteket där du vill hämta ut din gåvobok så kontaktar vi dig för att boka tid.

Hämta häfte och kick-off-påse:

Du kan hämta ditt sommarbokenhäfte utanför Staffanstorps och Hjärups bibliotek klockan 14.00-16.00 följande datum: 28/5, 1/6, 4/6, 10/6 och 15/6. Om du har svårt att komma till oss på dagtid kan du boka in dig för att hämta häftet på kvällen. Vi har igång vår avhämtning till klockan 19.00 den 1/6, 8/6 eller 15/6. Kontakta respektive bibliotek för tidsbokning.

Barn som vill vara med i sommarboken kan hämta en kick-off-påse med sommarbokenhäfte, pyssel och annat smått och gott utanför biblioteken ovanstående tider. Påsarna finns att hämta så långt lagret räcker! Tänk på att hålla avstånd och kom bara om du känner dig frisk!  

När? Lämna in häftet på ditt bibliotek eller mejla in det senast den 31 augusti. Storläsaren kan lämna in två häften.

Varför? Du får en egen bok och vi får dina boktips.

Behöver du läspepp? För inspiration och läsglädje följ oss på våra sociala medier! Där vankas det läslust för både stora och små hela sommaren. Se även personalens lästips för alla åldrar! Håll koll på vår youtube-kanal och spellistan Sommarboken 2020! Där kommer en rad olika författare att skicka personliga videohälsningar till alla Staffanstorps- och Hjärupsbor - missa inte detta!

Fest? Ja, i höst hoppas vi.

Trevlig lässommar!

 

Obs! 

Ritworkshopen med Emma Karinsdotter den 19/9 på Staffanstorps bibliotek är tyvärr inställd på grund av sjukdom. Nytt datum kommer så håll utkik! Till er som hämtat biljetter. Kontakta biblioteket på biblioteket@staffanstorp.se så får ni första tjing på nästa tillfälle.

Ritworkshop med Lisbet och Sambakungen (6-9 år)
Lördag 12/9 klockan 11.00 på Hjärups bibliotek och lördag 19/9 klockan 14.15 på Staffanstorps bibliotek

Kom på högläsning och ritworkshop! Författaren Emma Karinsdotter läser högt ur sin nya bok Livets hårda skola om Lisbet och hennes tokroliga farmor Sambakungen.

Lisbet och Sambakungen har lovat Staffanstorps och Hjärups bibliotek en massa teckningar. Men eftersom dom har fullt upp att börja skolan nu i höst, har dom gett Emma instruktioner på sånt dom vill ha ritat. Krokodiler! Pokaler! Hur ser egentligen världens största geléhallon ut? Kan du snälla komma på ritworkshop och hjälpa Lisbet och Sambakungen att rita teckningar?

Fri entré. Max. 20 barn (det går bra att ta med en vuxen per barn). Hämta din biljett från och med den 29/8 på biblioteket eller ring och boka! Ålder: 6-9 år.

 

 

 

 

Personalen på Staffanstorps och Hjärups bibliotek tipsar om sommarläsning:

Lästips 0-6 år

Lästips 6-9 år

Lästips 9-12 år

Lästips unga

Lästips vuxna

 

Med stöd av Region Skåne

 

Språk

sv-se

Logga in

Text i sökportlet