Logga in

Sök

Språk

sv-se

Bibliotekets nyhetsbrev

 

Vi uppdaterar denna text fortlöpande med information

Stängt på biblioteket

Staffanstorps och Hjärups bibliotek har stängt för att minska risken för smittspridning av corona/covid-19. Detta gäller även för meröppet på Hjärups bibliotek. Beslutet gäller tills vidare. Läs mer

Beställ take away från bibblan

Under tiden vi har stängt erbjuder vi avhämtning av reserverade böcker mellan klockan 10-14 på vardagar. Tjänsten tillhandahålles i mån av tid.

 

Gör så här:

  • Reservera det du vill låna här på vår webbplats. Du kan också ringa oss under dagtid, så hjälper vi dig.
  • När vi har plockat ihop dina reservationer kontaktar vi dig för att bestämma ett klockslag när du kan hämta dem. Böckerna lämnas ut till dig, utlånade och klara, utanför bibliotekslokalen.
  • Om du tillhör en riskgrupp eller sitter i karantän kan vi leverera böcker hem till dig som bor i Staffanstorps kommun. I så fall lämnar vi boken på din trappa eller hänger den i en påse på dörren vid en på förhand överenskommen tid när du är hemma. 

 

Take away till kidsen

Har du inget att läsa för barnen? Eller har nybörjarläsaren slut på lättläst? Svårt att välja vad du vill reservera? Ingen fara- vi hjälper er! Mejla Staffanstorps eller Hjärups bibliotek ålder på barnen och vad de tycker om att läsa så plockar våra barnbibliotekarier ihop en Take away-påse med utvalda barnböcker. Påsen hämtas sedan på avtalad tid utanför biblioteket.

Omlån och återlämning

  • Vi lånar fortlöpande om dina lån under tiden biblioteken är stängda. Obs! Gäller ej fjärrlån.
  • Vardagar mellan klockan 10.00-14.00 står det bokvagnar utanför ingångarna till Staffanstorps och Hjärups bibliotek. Där kan du lägga material som du vill lämna tillbaka, Om du har bokat in en tid för att avhämtning eller leverans av reservationer kan du lämna tillbaka samtidigt. 
  • Eventuella förseningsavgifter som uppstår under tiden biblioteken är stängda kommer att tas bort vid återlämningstillfället, när biblioteken har öppnat igen.

Kontakta Staffanstorps bibliotek eller Hjärups bibliotek om du har några frågor.

(Texten uppdaterades den 18 maj)

 


Information från Staffanstorps kommun

Staffanstorps kommuns informationssida om coronaviruset och covid-19

Kommunal service under pågående coronapandemi

 

Information om Coronaviruset

Krisinformation

Folkhälsomyndigheten om Covid-19

Länsstyrelsen Skåne om Covid-19

 


 

Text i sökportlet