Sök

Vinterboken

Vinterboken - läsning för alla i vinter

Vinterboken pågick från 15 december till 1 februari. Eftersom biblioteken fortfarande är stängda (mars, red anm.) så ber vi dig som deltagit att behålla din folder tills biblioteket öppnar upp. Då kan du komma till oss och välja din prisbok.

Att läsa är att resa och med en bok är du aldrig ensam. En bok kan läsas både tyst och högt, själv eller tillsammans med andra. Läser vi så att det syns smittar det – och läslust är en smitta vi vill ha! Ge oss därför dina bästa lästips från vintern så förmedlar vi dem vidare. Observera att forskning visar att barn är extra mottagliga för denna läslust.

Hur? Låna och läs eller lyssna på två böcker. Skriv/rita om böckerna i foldern som du får från biblioteket. Du kan lämna in max 1 häfte/person.

För vem? För alla 0-100 år. Barn som inte kan läsa och skriva får lyssna på två böcker av en vuxen och därefter rita en teckning i foldern.

När? Från 15 december tills vi öppnar igen. 

Varför? Du får en bok som gåva. Och vi får dina boktips. Lämna in ditt häfte och få en bokgåva när biblioteket åter öppnat.

 

Ladda ner häftet i pdf här.

 

Många författare har hjälpt oss att tipsa om Vinterboken. Se deras filmer här på YouTube.

Nyheter på vuxenavdelningen

243493
Av: Ponga, Anita
243490
Av: Simo Hedilî, Kamran
243504
Av: Nahuftah, Aziz Allah
243521
Av: Ciupitu, Octavian

Språk

sv-se

Logga in

Text i sökportlet