Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English

Författarkvällar våren 2017

Kristina Kappelin Foto: Casia Bromberg

 

Författarkväll med Kristina Kappelin - slutsålt!

Tisdag 24 januari kl 19.00 på Staffanstorps bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 7/1 på Staffanstorps bibliotek
Telefonbokning 046-251265
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Kristina Kappelin är journalisten från Malmö som varit bosatt i Italien sedan länge. Hon är inte bara utrikeskorrespondent för SVT utan skriver även artiklar för Sydsvenskan, Aftonbladet och Dagens industri. Kristina Kappelins senaste bok, Påven som kom ner på jorden, handlar om påve Franciskus. Kappelin var en av de journalister som fick följa med i påvens flygplan då han besökte Lund och Malmö i oktober. Kristina Kappelin har skrivit böcker om Italien samt boken Berlusconi - Italienaren om den omstridde regeringschefen Silvio Berlusconi.

Lina Wolff Foto: privat

 

 

Författarkväll med Lina Wolff

Torsdag 2 februari kl 19.00 på Staffanstorps bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 14/1 på Staffanstorps bibliotek
Telefonbokning 046-251265
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Lina Wolff skriver suggestivt och mångbottnat. De polyglotta älskarna, Lina Wolffs roman från 2016, har hyllats av en enig kritikerkår. För De polyglotta älskarna tilldelades Lina Wolff Svenska dagbladets litteraturpris och Augustpriset 2016. Lina Wolffs författarskap är starkt influerat av de år som hon har tillbringat i Spanien och Italien. Andra teman som hon utforskar i sitt författarskap är manlighet och kvinnlighet, sexualitet och litteratur. 

Joel Bladh Foto: Ulf Lundin

 

 

Bygg en förmögenhet och fixa familjens ekonomi med Joel Bladh

Torsdag 9 februari kl 19.15 på Hjärups bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 26/1 på Hjärups bibliotek
Telefonbokning 046-251594
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

När civilingenjören Joel Bladh blev förälder förändrades hans inställning till pengar och sparande. Den nya livssituationen fick honom att byta fokus. Det kändes viktigare att börja bygga en stabil och trygg ekonomisk grund än att unna sig taxi hem från krogen. Tillsammans började Joel och hans fru sträva mot ekonomiskt oberoende med målet att kunna njuta av friheten att själv disponera sin och familjens tid. Kom och lyssna till Joel Bladh när han ger konkreta tips och råd om allt från budgetar, spar- och investeringsplaner och aktieköp till återbruk.

Jennei Walldén Foto: Magnus Skoglöf

 

 

Författarkväll med Jennie Walldén

Torsdag 2 mars kl 19.00 på Staffanstorps bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 11/2 på Staffanstorps bibliotek
Telefonbokning 046-251265
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Jennie Walldén är känd som en av de grymmaste deltagarna i matlagningstävlingen Sveriges mästerkock, där hon sopade banan 2013. Sedan vinsten har Jennie Walldén öppnat den koreanska restaurangen Namu i Malmö och gett ut två kokböcker: Smaker i mitt hjärta, som hon skrev efter att ha vunnit Sveriges mästerkock, och Asiatiska smaker (2015).
 

 

Cecilia Hagen Foto: Caroline Andersson
 
 

Cecilia Hagen i samtal med Jenny Maria Nilsson

Torsdag 9 mars kl 19.15 på Hjärups bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 23/2 på Hjärups bibliotek
Telefonbokning 046-251594
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Cecilia Hagen har varit journalist och krönikör på Expressen sedan 1973. Hon är en mästerlig kåsör och har skrivit ett stort antal böcker. Hösten 2016 kom hennes senaste bok Ständigt frågvis. Hon har dessutom flera gånger medverkat i SVT:s På spåret. I ett samtal med journalisten och författaren Jenny Maria Nilsson berättar hon om sina år som journalist och om några av alla de människor hon mött.

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun och Hjärups Byalag

 
 
 

Författarkväll med Kalle Kniivilä

Kalle Kniivilä Foto: Thomas Löfqvist

 

Torsdag 30 mars kl 19.15 på Hjärups bibliotek
Fri entré | Biljettsläpp 16/3 på Hjärups bibliotek
Telefonbokning 046-251594

Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Kalle Kniivilä är författare och journalist. Han arbetar för närvarande på Sydsvenskan, där han tidigare har varit utlandsredaktör. Under åren har han fördjupat sig i det politiska läget i Ryssland och har skrivit tre böcker på ämnet: Putins folk (2014) om Vladimir Putins anhängare, Krim tillhör oss (2015) om den ryska annekteringen av Krimhalvön samt Sovjets barnbarn (2016) om den ryskspråkiga minoriteten i Baltikum. Han kommer prata om varför Putin har varit och fortfarande är så populär i Ryssland.

Arr: Biblioteken i Staffanstorps kommun och Hjärups Byalag

 

 

Författarkväll med Mikael BergstrandMikael Bergstrand Foto: Andreas Rasmusson

Onsdag 26 april kl 19.00 på Staffanstorps bibliotek
Entré 70:- | Biljettsläpp 8/4 på Staffanstorps bibliotek
Telefonbokning 046-251265
Bokade biljetter hämtas senast en vecka innan föredraget

Mikael Bergstrand är en folkkär författare som skriver såväl ruskiga deckare som roliga romaner om att finna sig själv i Indien. Ofta utspelar sig Mikael Bergstrands böcker i Malmö. Det stora genombrottet för författaren kom 2011 med romanen Delhis vackraste händer, en roman där huvudpersonen Görans liv trasslar till sig och tar en oväntad vändning österut. SVT-produktionen av Delhis vackraste händer är regisserad av Hannes Holm, som även regisserat biosuccén En man som heter Ove. 

 

 

Mer information om författarkvällarna:

Biljetter säljes under öppettider på angivet datum. Köpta biljetter återlöses ej. Bokade biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget. Obs! Ingen paus under föredraget.