Språk

sv-se

Stängt på biblioteken - beställ take away!

Vi uppdaterar denna text fortlöpande med information.

Staffanstorps och Hjärups bibliotek har stängt för att minska risken för smittspridning av corona/covid-19. Detta gäller även för meröppet på Hjärups bibliotek. Beslutet gäller tills vidare. Tack för er förståelse! Mer information finns att läsa på staffanstorp.se

Beställ TAKE-AWAY från bibblan

Nu erbjuder Staffanstorps och Hjärups bibliotek möjlighet till avhämtning av reserverade böcker!
I nuläget erbjuder vi avhämtning mellan klockan 10-14 på vardagar. Tjänsten kommer att tillhandahållas i mån av tid.

Gör så här för att beställa take-away:

Reservera det du vill låna här på vår webbplats. Du kan också ringa oss under dagtid, så hjälper vi dig med dina reservationer.

När vi har plockat ihop dina reservationer kontaktar vi dig för att komma överens om ett klockslag när du kan komma och hämta dem. Böckerna lämnas ut till dig, utlånade och klara, utanför bibliotekslokalen. Om du tillhör en riskgrupp eller sitter i karantän kan vi leverera böcker hem till dig som bor i Staffanstorps kommun. I så fall lämnar vi boken på din trappa eller hänger den i en påse på dörren vid en på förhand överenskommen tid när du är hemma.

Omlån: Vi lånar fortlöpande om dina lån under tiden biblioteken är stängda. Obs! Gäller ej fjärrlån. Kontakta Staffanstorps bibliotek eller Hjärups bibliotek om du har några frågor. Eventuella förseningsavgifter som uppstår under tiden biblioteken är stängda kommer att tas bort vid återlämningstillfället, när biblioteken har öppnat igen.

Återlämning:  Det går tyvärr inte att llämna tillbaka biblioteksmaterial på Staffanstorps eller Hjärups bibliotek för närvarande.

(Texten uppdaterades den 3 april)

Låna strömmande film med Cineasterna

Tjänsten Cineasterna är gratis för dig som har lånekort på Staffanstorps och Hjärups bibliotek.

Gör så här:
1. Surfa till cineasterna.se och välj Staffanstorps bibliotek i menyn.

2. Välj en film som du vill se, fyll i ditt lånekortsnummer och din pinkod, klicka därefter på "Titta på filmen”. Nu kan du titta på filmen i din dator eller mobila enhet, filmen är tillgänglig i 48 timmar.

Du kan låna en film i veckan. Väljer du att skapa ett användarkonto får du tillgång till fler funktioner, till exempel möjlighet att favoritmarkera filmer. 

Med Cineasterna Chromecast App kan du som är iOS-användare se filmer på en Chromecast. Ladda ner appen på AppStore för att komma igång. Om du använder en Android räcker det med att du använder webbläsaren Chrome. Har du en AppleTV? Då behöver du ingen App, klicka bara på Airplay-symbolen på din Mac, iPhone eller iPad.

E-böcker

Har du ett lånekort hos biblioteken i Staffanstorps kommun? Då kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Lånetiden är 28 dagar och du kan låna en bok i veckan. Tjänsten är gratis. Läs mer om hur du gör för att låna e-böcker här 

Biblioteken i Staffanstorps kommun har ett kostnadstak per kvartal för utlån av e-böcker. När maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker förrän nästa kvartal startar. Kvartalen löper från januari till och med mars, april till och med juni, juli till och med september och oktober till och med december.

Inställda program på biblioteken

OBS! För att motverka spridning av coronavirussmitta ställer biblioteken i Staffanstorps kommun in samtliga publika arrangemang med omedelbar verkan.

Biblioteken i Staffanstorps kommun ställer in alla publika arrangemang under mars och april. Perioden kan komma att förlängas beroende på utvecklingen av smittläget. Flera av de arrangemang som ställs in kommer att ges till hösten istället.

E-böcker har 28 dagars lånetid och det finns en begränsning på 1 lån per vecka och låntagare.


Projektmedel

Under åren 2018-2020 fördelar Statens Kulturråd bidraget stärkta bibliotek på regeringens uppdrag, med syftet att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. Biblioteken i Staffanstorps kommun har tidigare fått medel för att skapa ett sagorum i barnavdelningen på Staffanstorps bibliotek, samt för att för att genomföra en satsning på ungdomsverksamheten, med fokus på delaktighet.

Sommaren 2019 fick vi medel för att öka tillgängligheten och jobba med tilltalet i bibliotekens lokaler. Det är ett omfattande arbete som kommer att löpa över tre år. Vi kommer att luta oss mot expertis på området, men också mot resultaten från den brukarundersökning som genomfördes på Staffanstorps bibliotek under höst/vinter 2018. Följ oss gärna på resan mot större tillgänglighet. Biblioteken tillhör er – er åsikt är viktig!